Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Azu" from Valgiai.lt
Azu
Produktai
- 500g. jautienos ar veršienos supjaustytos juostelėmis
- 6 didelės bulvės, supjaustytos storais šiaudeliais
- 2 svogūno galvos supjaustytos šiaudeliais
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 4-5 rauginti agurkai šiaudeliais
- šiaudeliais pjaustyta saldžioji ir (arba) aitrioji paprika (nebūtinai)
- 2 česnako skiltelės
- druskos, maltų juodųjų pipirų, šiek tiek miltų
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Aliejuje apkepame bulves, kai jos apskrus iš visų pusių - suberiame ir svogūnus
- Kepame pamaišydami, kol bulvės beveik iškeps, o svogūnai pagels
- Kol kepa bulvės - mėsą apibarstome miltais, apvoliojame iš visų pusių, nupurtome perteklių
- Išgriebiame bulves su svogūnais, atidedame. Į aliejų beriame mėsą.
- Mėsą apskrudiname iš visų pusių, dedame pomidorų pastą, maišydami šiek tiek pakepiname
- Pilame karšto vandens, maišydami nugramdome dugną, beriame agurkus (ir papriką jei naudojate)
- Šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštės
- Beriame apkeptas bulves su svogūnais, įtarkuojame česnaką, patroškiname dar ~5min.
- Patiekiame pabarstę kapotais žalumynais.