Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Baltos žuvies karis su kokosų pienu" from Valgiai.lt
Baltos žuvies karis su kokosų pienu
Produktai
- 800g žuvies file be kaulų, supjaustyta stambiais gabalėliais
- 3 pomidorai
- 400ml skardinė kokosų pieno
- nykščio dydžio imbiero šaknies gabalėlį
- 4 skiltelės česnako
- 2 arbatiniai šaukšteliai su kaupu raudonojo kario pastos
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- aitriosios paprikos miltelių
- 10-12 marinuotų jalapenų skridinėlių
- aliejaus kepimui
- druskos pagal skonį
Gamyba
- Nuluptus įmbierą ir česnaką sutarkuojame smulkia tarkute, kad gautume košelę.
- Keptuvėje aukštais kraštais ant vidutinės kaitros įkaitiname šiek tiek aliejaus ir jame apkepame svogūną, kol ims gelsti.
- Dedame česnako ir imbiero košelę, įmaišome.
- Beriame plonomis skiltelėmis supjaustytus pomidorus, pamaišydami kaitiname kol pomidorai suminkštėja.
- Dedame kario pastą, beriame 1/2 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, įmaišome, pakaitiname apie minutę.
- Supilame kokosų pieną, 100ml vandens, suberiame jalapeną ir pamaišydami pakaitiname mišinį 2-3min.
- Į troškinį sudedame žuvies gabalėlius taip, kad jie pilnai panirtų ir uždengiame dangčiu.
- Kartais pamaišydami ant vidutinės ugnies dar troškiname ~10min.
- Nukaičiame troškinį ir leidžiame jam pabręsti dar 15min.
- Į dubenėlius ar sriubines lėkštes dedame kelis gabalėlius žuvies, užpilame kariu ir patiekiame.
- Galima užbarstyti kapotos kalendros. Kartu dera virti ryžiai.