Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Baltos žuvies karis su kokosų pienu" from Valgiai.lt

Baltos žuvies karis su kokosų pienu

Produktai

Gamyba

  1. Nuluptus įmbierą ir česnaką sutarkuojame smulkia tarkute, kad gautume košelę.
  2. Keptuvėje aukštais kraštais ant vidutinės kaitros įkaitiname šiek tiek aliejaus ir jame apkepame svogūną, kol ims gelsti.
  3. Dedame česnako ir imbiero košelę, įmaišome.
  4. Beriame plonomis skiltelėmis supjaustytus pomidorus, pamaišydami kaitiname kol pomidorai suminkštėja.
  5. Dedame kario pastą, beriame 1/2 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių, 1/2 šaukštelio druskos, įmaišome, pakaitiname apie minutę.
  6. Supilame kokosų pieną, 100ml vandens, suberiame jalapeną ir pamaišydami pakaitiname mišinį 2-3min.
  7. Į troškinį sudedame žuvies gabalėlius taip, kad jie pilnai panirtų ir uždengiame dangčiu.
  8. Kartais pamaišydami ant vidutinės ugnies dar troškiname ~10min.
  9. Nukaičiame troškinį ir leidžiame jam pabręsti dar 15min.
  10. Į dubenėlius ar sriubines lėkštes dedame kelis gabalėlius žuvies, užpilame kariu ir patiekiame.
  11. Galima užbarstyti kapotos kalendros. Kartu dera virti ryžiai.