Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Čachochbilis" from Valgiai.lt

Čachochbilis

Produktai

Gamyba

  1. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepam vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, kad oda taptų auksinės spalvos. Atidedam į nedidelį puodą.
  2. Suberiam smulkintą svogūną, kepam kol suminkštės, beriam kubeliais pjaustytus pomidorus.
  3. (Nebūtinai) dedam pomidorų pastą irba paprikos miltelius, kad patiekalo spalva būtų ryškesnė. Išmaišom.
  4. Kai pomidorai suminkštės - užpilam šiek tiek verdančio vandens, nugramdom viską nuo dugno ir šį padažą supilam į puodą su vištiena.
  5. Puodą užkaičiam, beriam aitrią papriką, gardinam pipirais ir druska. Pamaišom.
  6. Kai ims burbuliuoti - sumažinam ugnį iki minimalios, uždengiam ir troškinam 30min.
  7. Česnako skilteles susmulkinam mažu kubeliu, ant jų dedam kalendros lapelius ir sukapojam kartu su česnaku.
  8. Kai vištiena ištroškinta puodą nukaičiam, suberiam Chmelli-sunelli, česnakus su kalendra, išmaišom ir uždengę paliekam dar 10min.
  9. Patiekiam dubenyse su dideliu kiekiu padažo ir dideliais gabalais šviesios duonos mirkymui.