Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Čachochbilis" from Valgiai.lt
Čachochbilis
Produktai
- 2 vištos ketvirčiai ir sparneliai
- 2 pomidorai
- 1 didelis svogūnas
- 5 česnako skiltelės
- 1 šaukštas pomidorų pastos arba paprikos miltelių (nebūtinai)
- 1/2 aitriosios paprikos ankšties
- 1/2 šaukšto prieskonių mišinio Chmelli-sunelli
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- pundelis šviežių kalendros lapelių
- aliejaus kepimui
- šviežios šviesios duonos pateikimui
Gamyba
- Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepam vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, kad oda taptų auksinės spalvos. Atidedam į nedidelį puodą.
- Suberiam smulkintą svogūną, kepam kol suminkštės, beriam kubeliais pjaustytus pomidorus.
- (Nebūtinai) dedam pomidorų pastą irba paprikos miltelius, kad patiekalo spalva būtų ryškesnė. Išmaišom.
- Kai pomidorai suminkštės - užpilam šiek tiek verdančio vandens, nugramdom viską nuo dugno ir šį padažą supilam į puodą su vištiena.
- Puodą užkaičiam, beriam aitrią papriką, gardinam pipirais ir druska. Pamaišom.
- Kai ims burbuliuoti - sumažinam ugnį iki minimalios, uždengiam ir troškinam 30min.
- Česnako skilteles susmulkinam mažu kubeliu, ant jų dedam kalendros lapelius ir sukapojam kartu su česnaku.
- Kai vištiena ištroškinta puodą nukaičiam, suberiam Chmelli-sunelli, česnakus su kalendra, išmaišom ir uždengę paliekam dar 10min.
- Patiekiam dubenyse su dideliu kiekiu padažo ir dideliais gabalais šviesios duonos mirkymui.