Sezoninė virtuvė apsuko dar vieną ratą – mano lysvėje pradėjo derėti jaunutės, gardžios ir traškios cukinijos. Tai reiškia, kad aš vėl leidžiuosi į paieškas kaip įdomiai ir gardžiai panaudoti cukinijas.

Šį kartą tai bus receptas tiems, kas nori numesti svorio ir valgyti gardžiai bei nenuobodžiai.

Trumpas nuokrypis į šoną, bet svarbu susitarti kas yra svorio metimo procesas ir kaip tai vyksta:

  • jeigu mes per parą sudeginsime daugiau kalorijų nei mes suvartojame – mūsų svoris mažės
  • jeigu mes savo racione sumažinsime paprastųjų angliavandenių ir riebalų kiekį,  o padidinsime baltymų kiekį ir fizinį aktyvumą – mūsų svoris mažės degindamas riebalus ir išlaikydamas tą pačią raumenų masę arba ją padidindamas.

Tai bazinės, apibendrintos tiesos, kurios labai aiškiai pasako: svoris metamas ne sporto salėje o virtuvėje visų pirma.

Na ir paskutinis faktas: baltymais ir daržovėmis paremtas racionas neretai būna nuobodus ir greitai įgrįsta. Tad štai jums receptas, kuris ne tik papildys jūsų racioną baltymais, bet ir papasakos kaip sunaudoti cukinijas nepriklausomai nuo jų amžiaus. Ir dar tai skanu, bet apie tai jau vėliau.

Taigi, visų pirma – produktai:

  • 800g liesos varškės
  • 2-3 jaunos cukinijos
  • 6-8 kiaušiniai
  • 6 šaukštai miltų (juos galitės rinktis savo nuožiūra, mat jie reikalingi tešlos surišimui)
  • 4 česnako skiltelės
  • kelios šakelės krapų ar petražolių jei turite ir mėgstate
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui
  • graikinio jogurto pateikimui

Gamyba labai paprasta:

  • sutarkuojame cukinijas ir kiek pasūdę leidžiame išskirti sultis
  • česnakų skilteles ir žalumynus kartu sukapojame itin smulkiai
  • nuspaudžiame rankomis cukinijų sultis
  • visus produktus (iki aliejaus) sudedame į dubenį ir išmaišome iki vienalytės masės
  • kepame keptuvėje kaip bulvinius blynus, patiekiame dar karštus su jogurtu.

Kaip matote – ne raketų mokslas. Mažai kuo skiriasi nuo visų kitų blynelių.

Bet jie labai maistingi, nelabai kaloringi ir kupini baltymų. Ir jie skanūs. Labai. Labai labai.

Man taip patiko, kad vos susivaldžiau ir nustojau valgyti. Netikėtai lengvi, drėgni ir gardūs.

Kai neturėsit kur dėti cukinijų arba laikantis svorio mažinimo principų nebežinosit ką valgyti – kepkit šiuos blynus ir jus aplankys laimė. Aš pažadu.

Skanaus!

P.S. iš paminėtų produktų iškepsite 22- 24 blynelius, kuriais sočiai pamaitinsit 4-5 valgytojus.