Viską išmaišome iki vienalytės masės ir šia mase prikemšame paprikas. Į vidurį įdedame nedidelį gabalėlį sviesto. Prikimštą papriką uždengiame jos dangteliu.
Ruošiame padažą: keptuvėje ant aliejaus apkepame smulkintą svogūną, stambiai tarkuotą morką, pasmulkintą aitriąją papriką ir sukapotą vieną skiltelę česnako.
Pilame pomidorų tyrę, šiek tiek sūdome, gardiname pipirais, maišome ir kaitiname ant mažos ugnies ~10min. Jei sutirštėja - skiedžiame vandeniu.
Į troškinimo indą ar tiesiog platų puodą sudedame įdarytas paprikas taip, kad jos būtų dangteliais aukštyn, aplink supilame padažą, kad jos būtų iki pusės panirę jame.
Uždengiame ir pašauname į +180C orkaitę 45..50min.
Praėjus troškinimo laikui išimame indą iš orkaitės ir leidžiame pravėsti 10-15min.
Pateikimas: į sriubinę lėkštę dedame vertikaliai papriką su dangteliu, aplink gausiai apliejame padažu.