Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kalakutiena įdarytos saldžiosios paprikos" from Valgiai.lt

Kalakutiena įdarytos saldžiosios paprikos

Produktai

Gamyba

  1. Paprikas nuplauname, nupjauname jų viršų ties koteliu ir išskabtuojame sėklas bei pertvarėles.
  2. Atidedame kartu su nupjautu viršumi, kuris tarnaus kaip dangtelis.
  3. Į indą dedame faršą, barstome druska, pipirais, chmeli-suneli prieskoniais.
  4. Beriame kubeliais smulkintus pomidorus, plėšytus baziliko lapelius, pilame šlakelį grietinėlės, beriame tarkuotą sūrį.
  5. Viską išmaišome iki vienalytės masės ir šia mase prikemšame paprikas. Į vidurį įdedame nedidelį gabalėlį sviesto. Prikimštą papriką uždengiame jos dangteliu.
  6. Ruošiame padažą: keptuvėje ant aliejaus apkepame smulkintą svogūną, stambiai tarkuotą morką, pasmulkintą aitriąją papriką ir sukapotą vieną skiltelę česnako.
  7. Pilame pomidorų tyrę, šiek tiek sūdome, gardiname pipirais, maišome ir kaitiname ant mažos ugnies ~10min. Jei sutirštėja - skiedžiame vandeniu.
  8. Suberiame kapotus petražolių lapelius, supilame grietinėlę, įtarkuojame likusį česnaką. Išmaišome ir nukaičiame.
  9. Į troškinimo indą ar tiesiog platų puodą sudedame įdarytas paprikas taip, kad jos būtų dangteliais aukštyn, aplink supilame padažą, kad jos būtų iki pusės panirę jame.
  10. Uždengiame ir pašauname į +180C orkaitę 45..50min.
  11. Praėjus troškinimo laikui išimame indą iš orkaitės ir leidžiame pravėsti 10-15min.
  12. Pateikimas: į sriubinę lėkštę dedame vertikaliai papriką su dangteliu, aplink gausiai apliejame padažu.