Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Jautiena tamsiame aluje" from Valgiai.lt
Jautiena tamsiame aluje
Produktai
- 1kg jautienos kumpio
- 2 svogūnai pjaustyti pusžiedžiais
- 1 česnako galvutė, nulupta ir pasmulkinta
- 2 morkos supjaustytos gana stambiais skridinėliais
- 1 aitrioji paprika be sėklų
- 2 kotai saliero arba 1/2 šaknies smulkinti kubeliais
- 2 šaukštai miltų
- 1/2 litro tamsaus alaus
- 3 dideli pomidorai arba skardinė konservuotų savo sultyse
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
- šakelė rozmarino (nebūtinai)
Gamyba
- Jautieną supjaustome stambiai kubeliais ir apkepame iš visų pusių labai įkaitintame aliejuje.
- Beriame svogūnus ir česnakus, pakepame kelias minutes pamaišydami
- Beriame papriką, morkas, salierus, pomidorus išmaišome, gardiname druska ir pipirais.
- Apkepus daržoves kelias minutes dedame pastą, tolygiai užbarstome miltus ir gerai išmaišome, kad miltai pasklistų.
- Supilame alų ir išmaišome, nugramdydami miltus nuo dugno.
- (Dedame rozmarino šakelę)
- Viską užpilame vandeniu tiek, kad apsemtų per pirštą, uždengiame, sumažiname ugnį iki minimalios.
- Troškiname 1,5-2val. kol jautiena paspaudus šakute ima byrėti į gabalėlius.
- Nukaičiame, leidžiame troškiniu pailsėti ~15min. Pateikiame dubenėliuose.