Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Jautiena su austrių padažu" from Valgiai.lt
Jautiena su austrių padažu
Produktai
- 500g jautienos išpjovos
- 2 dideli svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- 1/2 nykščio dydžio imbiero šaknis
- Teriyaki padažas
- Austrių padažas
- Saldus čili padažas
- Svogūnų laiškų arba kalendros lapelių pateikimui
- keli šlakeliai aliejaus kepimui
Gamyba
- Jautieną supjaustome nedideliais, plonais gabalėliais.
- Užpilame teriyaki padažu, išmaišome rankomis ir atidedame marinuotis.
- Svogūnus nulupame ir supjaustome stambiais kubeliais (2x2cm)
- Imbierą ir česnakus susmulkiname labai mažais kubeliais
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir beriame česnaką ir imbierą
- Kai ims gerai čirškėti beriame svogūnus ir pamaišydami kepame, kol svogūnai išsitiesins ir lapeliai atsiskirs vienas nuo kito
- Dedame jautieną ir pamaišydami apkepame iš visų pusių, kol mėsos spalva iš raudonos taps pilka
- Pilame austrių ir saldųjį čili padažus, išmaišome, pakaitiname pamaišydami 2-4min.
- Nukaičiame tuoj pat pateikiame užbarstę kapotais svogūnų laiškais ar kalendrų lapeliais