Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištienos ir kalafioro apkepas" from Valgiai.lt
Vištienos ir kalafioro apkepas
Produktai
- 1 kepta vištos krūtinėlė, pjaustyta kubeliais
- 1 kalafioras
- 100g riebios grietinės
- 100g kreminio sūrio
- 100g tarkuoto kietojo sūrio
- Pluoštelio svogūnų laiškų
- 1 šaukštelis česnako granulių
- 1 šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių (bazilikas, petražolė, raudonėlis ir pan.)
- aitraus padažo arba prieskonių mišinio jei mėgstate pikantiškiau (nebūtinai)
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Dideliame puode užverdame vandenį, nuimame kalafioro lapus ir baltąją žiedynų dalį pamerkiame į vandenį 4min.
- Išimame kalafiorą, atvėsiname, nupjaustome žiedynus ir susmulkiname nedideliais gabalėliais.
- Dubenyje sumaišome grietinę, kreminį sūrį, kietąjį sūrį ir prieskonius.
- Suberiame smulkintus svogūnų laiškus, kalafiorą, vištienos kubelius, išmaišome.
- Mišinį dedame į sviestu arba aliejumi pateptą apkepo indą ir pašauname į +180C orkaitę.
- Kepame 40min. arba kol apkepo viršus dailiai apkeps ir paruduos.
- Išimame, leidžiame pravėsti ~15min. ir pateikiame. Galima užbarstyti kapotais žalumynais.