Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Vištienos ir kalafioro apkepas" from Valgiai.lt

Vištienos ir kalafioro apkepas

Produktai

Gamyba

  1. Dideliame puode užverdame vandenį, nuimame kalafioro lapus ir baltąją žiedynų dalį pamerkiame į vandenį 4min.
  2. Išimame kalafiorą, atvėsiname, nupjaustome žiedynus ir susmulkiname nedideliais gabalėliais.
  3. Dubenyje sumaišome grietinę, kreminį sūrį, kietąjį sūrį ir prieskonius.
  4. Suberiame smulkintus svogūnų laiškus, kalafiorą, vištienos kubelius, išmaišome.
  5. Mišinį dedame į sviestu arba aliejumi pateptą apkepo indą ir pašauname į +180C orkaitę.
  6. Kepame 40min. arba kol apkepo viršus dailiai apkeps ir paruduos.
  7. Išimame, leidžiame pravėsti ~15min. ir pateikiame. Galima užbarstyti kapotais žalumynais.