Dideliame storadugniame puode įkaitiname aliejų ir dedame vištienos gabalus oda žemyn ir neliečiame.
Kai odelė taps rusvos - aukso spalvos, tuomet apverčiame gabalus ir apskrudiname iš kitos pusės.
Kol vištiena skremba įjungiame orkaitę +180C
Apskrudusius vištienos gabalus išimame iš puodo, dedame į skardelę ir pašauname į orkaitę 25min.
Gaminame padažą: į karštą puodą, kuriame skrudinome vištieną, beriame nuvalytus ir perpus perpjautus grybus.
Pamaišydami apkepame, kol dailiai apkeps ir ims ruduoti, tuomet beriame smulkintus šalotus, pamaišome pakepame kelias minutes.
Pilame brendį ir uždegame - padarome flambe.
Ugniai užgesus pilame vyną ir jo dėka ištirpdome viską, kas buvo prilipę prie dugno (degleizinam).
Maišome puodą medine mentele, kol didžioji vyno dalis nugaruoja.
Pilame rudąjį sultinį, išmaišome, sūdome / pipiriname pagal skonį.
Nukaičiame puodą ir beriame 2/3 kapotų žalumynų.
Dedame šaukštelį sviesto ir maišydami mentele ištirpdome jį taip, kad tolygiai pasklistų padaže ir padarytų jį šilkinės tekstūros.
Imame vištos gabalus iš orkaitės, dedame į plačią, gilią lėkštę ar dubenį ir samčiu užpilame padažą taip, kad jis padengtų visas mėsos puses ir įsigertų į ją.
Supilame likusį padažą su grybais ant viršaus ir užbarstome likusiais kapotais žalumynais.