Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Menkė pomidorų padaže provanso stiliumi" from Valgiai.lt

Menkė pomidorų padaže provanso stiliumi

Produktai

Gamyba

  1. Menkę supjaustome porcijiniais gabalėliais, pasūdome, pašlakstome citrinos sultimis.
  2. Svogūną ir česnaką supjaustome mažais kubeliais, suberiame į šaltą keptuvę.
  3. Dosniai įpilame gero alyvuogių aliejaus ir užkaičiame vidutinę ugnį.
  4. Neskubriai apkepame (pasiruojame) svogūnus aliejuje, kai jie suminkštės - beriame bazilikus ir pilame smulkintus pomidorus.
  5. Pomidorams ėmus pukštėti beriame truputį druskos, maltus pipirus ir į keptuvę dedame menkės gabalėlius tai, kad jie būtų kuo labiau panirę į padažą.
  6. Uždengiame dangčiu ir ant vidutinės ugnies troškiname 10min.
  7. Beriame petražolių lapelius, smulkintas alyvuoges ir uždengę patroškiname dar porą minučių.
  8. Nukaičiame, į lėkštes dedame menkę ir dosniai apipilame padažu, patiekiame.