Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Menkė pomidorų padaže provanso stiliumi" from Valgiai.lt
Menkė pomidorų padaže provanso stiliumi
Produktai
- 800g. menkės file be kaulų ir odos
- 1/2 citrinos
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 800g. šviežių arba konservuotų savo sultyse pomidorų
- 100g. alyvuogių (spalva nesvarbi)
- druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, petražolių lapelių
- alyvuogių aliejaus kepimui
Gamyba
- Menkę supjaustome porcijiniais gabalėliais, pasūdome, pašlakstome citrinos sultimis.
- Svogūną ir česnaką supjaustome mažais kubeliais, suberiame į šaltą keptuvę.
- Dosniai įpilame gero alyvuogių aliejaus ir užkaičiame vidutinę ugnį.
- Neskubriai apkepame (pasiruojame) svogūnus aliejuje, kai jie suminkštės - beriame bazilikus ir pilame smulkintus pomidorus.
- Pomidorams ėmus pukštėti beriame truputį druskos, maltus pipirus ir į keptuvę dedame menkės gabalėlius tai, kad jie būtų kuo labiau panirę į padažą.
- Uždengiame dangčiu ir ant vidutinės ugnies troškiname 10min.
- Beriame petražolių lapelius, smulkintas alyvuoges ir uždengę patroškiname dar porą minučių.
- Nukaičiame, į lėkštes dedame menkę ir dosniai apipilame padažu, patiekiame.