Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Mėsos pyragas" from Valgiai.lt
Mėsos pyragas
Produktai
- 500g. maltos jautienos
- 500g. maltos neriebios kiaulienos
- 2 svogūnai
- 2 vidutinės morkos
- 2 skiltelės česnako
- 2 saliero stiebai
- 2 šaukšteliai garstyčių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Morką plonai sutarkuojame, likusias daržoves supjaustome mažais kubeliais.
- Apkepame daržoves ant aliejaus, kad salieras imtų minkštėti, atidedame atvėsti.
- Dubenyje sumaišome mėsą, pravėsusias daržoves su visu aliejumi, druska ir pipirais.
- Masę minkome ar maišome tol, kol ji taps lipni ir visi produktai tolygiai išsimaišys.
- Dedame masė į pailgą formą keksui kepti, uždengiame folija ir pašauname į +200C orkaitę 35min.
- Po šio laiko formą išimame, nudengiame ir joje kepusią masę perdedame į kepimo skardelę bei pašauname į orkaitę dar 5min. kad apskrustų.
- Patiekiame karštą, supjaustytą riekelėmis.