Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Moliūgų blynai su mėtomis" from Valgiai.lt
Moliūgų blynai su mėtomis
Produktai
- ~0,5kg stambiai tarkuoto moliūgo
- 2-3 šakelių mėtų
- 2 kiaušiniai
- 5 šaukštai miltų (gali būti su kaupu)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis druskos
- 4 šaukšteliai cukraus
- šiek tiek cinamono
- 150ml graikinio jogurto
- puselės citrinos sulčių
- klevų sirupo arba skystos braškių ar aviečių uogienės
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Mėtoms nuskinkite lapelius, kelis atidėkite į šoną, o likusius smulkiai sukapokite.
- Visus produktus nuo moliūgo iki cinamono imtinai suberkite į vieną indą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Jeigu mišinys gavosi skystas- įberkite dar šaukštą miltų ir išmaišykite.
- Įjunkite orkaitę +200C
- Ant viryklės keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kaip paprastus mielinius blynus, bet trumpai - tik tiek, kad vos apskrustų iš abiejų pusių.
- Apskrudintus blynus sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 10min.
- Kol blynai kepa paruoškite padažą: į jogurtą suberkite kapotus mėtų lapelius, supilkite sultis ir šiek tiek pasūdykite.
- Padažą išmaišykite ir atidėkite, išimkite blynus, dėkite lėkštutėje vieną ant kito, užpilkite padažu ir sirupu ar uogiene. Patiekite.