1/2 aitriosios paprikos ankštis, smulkinta (arba džiovinti jos dribsniai)
1/2 šaukštelio trinto kardamono
1 cinamono lazdelė
5 žvaigždanyžiai
100 g. pistacijų ir anakardžių
druskos, maltų juodųjų pipirų
aliejaus mėsos kepimui
Gamyba
Ryžius nuskalaujame po šaltu vandeniu, užpilame vandeniu kad apsemtų ir paliekame brinkti.
Mėsą kepame storadugniame puode ant įkaitinto aliejaus, kad gerai apskrustų iš visų pusių.
Bekepant mėsą beriame svogūnus, kartais pamaišome kepdami.
Beriame cinamoną, žvaigždanyžius ir kardamoną, pakaitiname, kad imtų sklisti aromatas.
Suberiame pomidorus, sūdome, barstome pipirus ir išmaišome.
Kelias minutes pakepę užpilame verdančiu, kad viską apsemtų, leidžiame užvirti, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame troškintis ant minimalios ugnies.
Po 45min. suberiame ryžius, paskleidžiame tolygiai paviršiuje, dapilame vandens jei trūksta (ryžiai turi būti vos apsemti) ir paliekame virti dar 20min.
Puodą nukaičiame ir leidžiame ryžiams subręsti garuose ~15min.
Tuo metu išlukštename riešutus, pasmulkiname peiliu ir paskrudiname sausoje keptuvėje.
Atidengiame puodą ir plačia mentele atsargiai išpurename ryžius, sumaišydami juos su mėsa ir padažu. Maišant išimame cinamoną ir žvaigždanyžius.