Tai bus dar vieno lengvo patiekalo receptas. Lengvas jis visapusiškai – jį lengva ir greita paruošti, bei valgant šį patiekalą neapima sunkumas, kuris kartais pasitaiko po itin sočių pietų, kuomet norisi šiek tiek prigulti ir nusnūsti.

Dar šis patiekalas galėtų būti vadinamas sezoniniu, mat jo gamybai naudojau smidrus (dar žinomus kaip šparagai). Tačiau tai nereiškia, kad jei patiekalo norėsis kitu metų lauku ir smidrų nebus, jo gaminti neverta. Verta, tiesiog rinkitės tas daržoves, kurias mėgstate ir turite. Pavyzdžiui smidrus galite keisti raudonąja ir geltonąja paprika ir patiekalas nebus nei kiek prastesnis. Žodžiu elkitės pagal aplinkybes ir improvizuokite.

Produktai

Šiam patiekalui pagaminti visų pirma reikės stiklinės ilgagrūdžių ryžių, kuriuos reikia išvirti „al-dente”. Pats naudojuosi mikrobangės pagalba, ir jums rekomenduoju – paprasta ir visada sėkmingai.

Dar reikės lašišos, 400-500g, be kaulų ir odos, pjaustytos nemažais kubeliais.

Daržovių: svogūno, morkos, mažos cukinijos ir ryšulėlio smidrų. Daržoves smulkiname kubeliais, smidrus tiesiog pasmulkiname.

200ml riebios grietinėlės, 400ml skardinės kokosų pieno ir 30g Tom-Yum pastos – šie trys komponentai sukurs švelnų tailandietišką prieskonį patiekalui.

Bazinių produktų gamybai: šlakelio aliejaus, druskos ir maltų pipirų gardinimui.

Ir smulkintų svogūnų laiškų bei kalendros lapelių pateikimui, nemėgstantiems kalendrų keisti lapelius petražolėmis.

Gamyba

Turint pasiruoštus produktus gamyba užtruks vos 15min. Pradėkite nuo svogūnų ir morkų apkepinimo karštame aliejuje. Naudokite didelę ir talpią keptuvę.

Apkepinus svogūnus suberkite smulkintas cukinijas ir smidrus ar kitas daržoves, kurias naudojate.

Pamaišydami kepkite jas ~5min. Tuomet sudėkite lašišą ir atsargiai ją įmaišykite.

Lašiša kepa itin trumpai – vos minutę ar dvi. Kaip tiek tiek, kiek reikia, kad patiekalą pabarstytumėte druska, pipirais ir sudėtumėte Tom-Yum pastą.

Sudėjote – supilkite grietinėlę ir kokosų pieną.

Įmaišykite ir palaukite, kol keptuvės troškinys ims burbuliuoti užvirdamas. Dabar galima įmaišyti ryžius.

Įmaišius ryžius dar kartą sulaukite užvirimo pradžios ir išjunkite viryklę. Patiekalo gamyba baigta, reikia jam leisti pastovėti ~5min. idant patiekalas šiek tiek pravėstų, o ryžiai sugertų skoniais turtingą keptuvės skystį. Dabar galima ant viršau užbarstyti žalumynus ir pateikti patiekalą – porcijomis, arba tiesiog su visa keptuve nešti į stalą, idant kiekvienas valgytojas įsidėtų kiek tinkamas.

Tiesa, neprivaloma naudoti lašišą – tiks bet kuri kita raudonoji žuvis, tarkim upėtakis ar kuprė. Taip sumažės patiekalo kaina.

Iš išvardintų produktų pagaminto patiekalo sočiai pamaitinsite 6 valgytojus.

Skanaus!