Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Tabbouleh" from Valgiai.lt
Tabbouleh
Produktai
- 100g. bulguro kruopų
- 200ml karšto vandens
- Dvi saujos petražolių lapelių
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 5-8 svogūnų laiškai
- 2 šakelės mėtų lapelių
- citrina
- alyvuogių aliejus
- juodieji pipirai, druska
Gamyba
- Paruošiame bulgurą: kruopas kelias minutes pakaitiname ant aliejaus puode, užpilame vandeniu
- Pamaišome, užvirus - nukaičiame, uždengiame dangčiu ir paliekame valandai.
- Atvėsusį bulgurą beriame į dubenį, užberiame itin smulkiai sukapotais petražolių lapeliais.
- Beriame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir labai mažais kubeliais pjaustytus agurkus.
- Užbarstome smulkintais mėtos lapeliais, užtarkuojame geltonąją citrinos žievelės dalį.
- Gardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pašlakstome citrinos sultimis.
- Gausiai apšlakstome alyvuogių aliejumi, išmaišome ir patiekiame.