Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Tabbouleh" from Valgiai.lt

Tabbouleh

Produktai

Gamyba

  1. Paruošiame bulgurą: kruopas kelias minutes pakaitiname ant aliejaus puode, užpilame vandeniu
  2. Pamaišome, užvirus - nukaičiame, uždengiame dangčiu ir paliekame valandai.
  3. Atvėsusį bulgurą beriame į dubenį, užberiame itin smulkiai sukapotais petražolių lapeliais.
  4. Beriame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir labai mažais kubeliais pjaustytus agurkus.
  5. Užbarstome smulkintais mėtos lapeliais, užtarkuojame geltonąją citrinos žievelės dalį.
  6. Gardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pašlakstome citrinos sultimis.
  7. Gausiai apšlakstome alyvuogių aliejumi, išmaišome ir patiekiame.