Ši aštri vištiena – tai dar vienas patiekalas, kurį dažnai užsako klientai WOK arba Thai stiliaus restoranuose. Priežastys paprastos: tai nesudėtingas, labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.

Tačiau kartu šios priežastys šnabžda, kad nebūtina važiuoti specialiai į restoraną ar užsakinėti jau pagamintą maistą į namus – šį patiekalą per pusvalandį neskubant galima pasidaryti patiems.

Aštri Tailando stiliaus vištiena su anakardžiais

  • 450g vištienos - geriau šlaunelų mėsa be odos ir kaulų
  • druskos, pipirų
  • saujelė svogūnų laišku
  • 5-6 česnako skiltelės
  • 2-3 aitriosios paprikos
  • didelė sauja skrudintų anakardžių riešutų
  • aliejaus kepimui
  • Padažui:
  • austrių padažas, medus, ryžių actas, vanduo - po 1 šaukštą
  • sojos padažas - 2 šaukštai
  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pasūdome ir pabarstome pipirais, paliekame sūdytis ~15min.
  2. Indelyje sumaišome visus padažui skirtus produktus.
  3. Svogūnų laiškams atskiriame baltas koto dalis nuo žaliųjų laiškų, Atskirai pasmulkiname peiliu.
  4. Česnako skilteles smulkiai sukapojame.
  5. Paprikas supjaustome pailgomis plunksnelėmis.
  6. Jeigu anakardžių riešutus pirkote neskurdintus - pakaitinkite kelias minutes ant sausos keptuvės kol paskrus.
  7. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir beriame vištienos gabalėlius, kepame pamaišydimai 4-5 min, kol pradės skrusti.
  8. Atidedame vištieną. Toje pačioje keptuvėje pilam dar šlakelį aliejaus ir beriame kapotą česnaką bei baltas svogūnų laiškų dalis.
  9. Pakaitiname pamaišydami minutę, beriame atgal vištieną ir riešutus, maišydami kaitiname dar minutę.
  10. Supilame padažą ir maišydami kepame 1-2 minutes.
  11. Suberiame riešutus ir čili pipirus, maišydami kaitiname dar 1 minutę.
  12. Nukaičiame ir nedelsiant patiekiame.

Nedelsiant patiekiame patiekalą su ryžiais arba rytietiškais kiaušininiais makaronais.

Jei mėgstate – kartu su česnaku galite įdėti smulkiai kapoto imbiero šaknies, tai suteiks papildomo pikantiškumo ir rytietiškų natų skoniui.

O šiaip net nėra ką daug pasakoti: paprasta, greita ir labai skanu!