Ši aštri vištiena – tai dar vienas patiekalas, kurį dažnai užsako klientai WOK arba Thai stiliaus restoranuose. Priežastys paprastos: tai nesudėtingas, labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas.
Tačiau kartu šios priežastys šnabžda, kad nebūtina važiuoti specialiai į restoraną ar užsakinėti jau pagamintą maistą į namus – šį patiekalą per pusvalandį neskubant galima pasidaryti patiems.
Aštri Tailando stiliaus vištiena su anakardžiais
- 450g vištienos - geriau šlaunelų mėsa be odos ir kaulų
- druskos, pipirų
- saujelė svogūnų laišku
- 5-6 česnako skiltelės
- 2-3 aitriosios paprikos
- didelė sauja skrudintų anakardžių riešutų
- aliejaus kepimui
- Padažui:
- austrių padažas, medus, ryžių actas, vanduo - po 1 šaukštą
- sojos padažas - 2 šaukštai
- Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pasūdome ir pabarstome pipirais, paliekame sūdytis ~15min.
- Indelyje sumaišome visus padažui skirtus produktus.
- Svogūnų laiškams atskiriame baltas koto dalis nuo žaliųjų laiškų, Atskirai pasmulkiname peiliu.
- Česnako skilteles smulkiai sukapojame.
- Paprikas supjaustome pailgomis plunksnelėmis.
- Jeigu anakardžių riešutus pirkote neskurdintus - pakaitinkite kelias minutes ant sausos keptuvės kol paskrus.
- Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir beriame vištienos gabalėlius, kepame pamaišydimai 4-5 min, kol pradės skrusti.
- Atidedame vištieną. Toje pačioje keptuvėje pilam dar šlakelį aliejaus ir beriame kapotą česnaką bei baltas svogūnų laiškų dalis.
- Pakaitiname pamaišydami minutę, beriame atgal vištieną ir riešutus, maišydami kaitiname dar minutę.
- Supilame padažą ir maišydami kepame 1-2 minutes.
- Suberiame riešutus ir čili pipirus, maišydami kaitiname dar 1 minutę.
- Nukaičiame ir nedelsiant patiekiame.
Nedelsiant patiekiame patiekalą su ryžiais arba rytietiškais kiaušininiais makaronais.
Jei mėgstate – kartu su česnaku galite įdėti smulkiai kapoto imbiero šaknies, tai suteiks papildomo pikantiškumo ir rytietiškų natų skoniui.
O šiaip net nėra ką daug pasakoti: paprasta, greita ir labai skanu!