Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Aštri Tailando stiliaus vištiena su anakardžiais" from Valgiai.lt

Aštri Tailando stiliaus vištiena su anakardžiais

Produktai

Gamyba

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pasūdome ir pabarstome pipirais, paliekame sūdytis ~15min.
  2. Indelyje sumaišome visus padažui skirtus produktus.
  3. Svogūnų laiškams atskiriame baltas koto dalis nuo žaliųjų laiškų, Atskirai pasmulkiname peiliu.
  4. Česnako skilteles smulkiai sukapojame.
  5. Paprikas supjaustome pailgomis plunksnelėmis.
  6. Jeigu anakardžių riešutus pirkote neskurdintus - pakaitinkite kelias minutes ant sausos keptuvės kol paskrus.
  7. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir beriame vištienos gabalėlius, kepame pamaišydimai 4-5 min, kol pradės skrusti.
  8. Atidedame vištieną. Toje pačioje keptuvėje pilam dar šlakelį aliejaus ir beriame kapotą česnaką bei baltas svogūnų laiškų dalis.
  9. Pakaitiname pamaišydami minutę, beriame atgal vištieną ir riešutus, maišydami kaitiname dar minutę.
  10. Supilame padažą ir maišydami kepame 1-2 minutes.
  11. Suberiame riešutus ir čili pipirus, maišydami kaitiname dar 1 minutę.
  12. Nukaičiame ir nedelsiant patiekiame.