Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Tinginių balandėliai" from Valgiai.lt

Tinginių balandėliai

Produktai

Gamyba

  1. Puode kaitinam aliejų ir jame apkepam smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas
  2. Dedame pomidorų pastą ir ~30s. pakaitiname maišydami, kad imtų karamelizuotis
  3. Dedame faršą, sumaišome su apkeptomis daržovėmis, pakepam kelias minutes
  4. Kol faršas apkepinėja - smulkiai, plonai papjaustome kopūstą
  5. Beriam virtus ryžius, beriam kopūstą, juoduosius pipirus ir užpilam verdančiu vandeniu - apie stiklinę ar dvi
  6. Pamaišom viską, nugramdom kas priskrebo ant dugno, kai užvirs - sumažinam ugnį ir troškinam
  7. Periodiškai pamaišom, jei ima traukti dugną - dar įpilam vandens. Turinys turi būti tirštas.
  8. Po 15-20min, kai kopūstas taps valgomai minkštu, paragaujame, jei reikia - pasūdome.
  9. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pravėsti ~15min.
  10. Valgome kompanijoje su draugu, kuris turi pagardinimui grietinės.