Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Tinginių balandėliai" from Valgiai.lt
Tinginių balandėliai
Produktai
- 1 svogūno galva
- 2 morkos
- 1/2 kopūsto galvos
- stiklinė virtų ryžių
- 400-500g faršo
- 3 šaukštai (arba mažutis indelis) pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus apkepimui
Gamyba
- Puode kaitinam aliejų ir jame apkepam smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas
- Dedame pomidorų pastą ir ~30s. pakaitiname maišydami, kad imtų karamelizuotis
- Dedame faršą, sumaišome su apkeptomis daržovėmis, pakepam kelias minutes
- Kol faršas apkepinėja - smulkiai, plonai papjaustome kopūstą
- Beriam virtus ryžius, beriam kopūstą, juoduosius pipirus ir užpilam verdančiu vandeniu - apie stiklinę ar dvi
- Pamaišom viską, nugramdom kas priskrebo ant dugno, kai užvirs - sumažinam ugnį ir troškinam
- Periodiškai pamaišom, jei ima traukti dugną - dar įpilam vandens. Turinys turi būti tirštas.
- Po 15-20min, kai kopūstas taps valgomai minkštu, paragaujame, jei reikia - pasūdome.
- Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pravėsti ~15min.
- Valgome kompanijoje su draugu, kuris turi pagardinimui grietinės.