Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Vištienos scarpariello su baravykais" from Valgiai.lt

Vištienos scarpariello su baravykais

Produktai

Gamyba

  1. Baravykus atšildome ir supjaustome juostelėmis, svogūnų galvas - pusžiedžiais.
  2. Juostelėmis pjaustytą vištieną apibarstome druska, pipirais ir miltais.
  3. Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną iš visų pusių, kad įgautų ryškią rusvą spalvą.
  4. Vištieną išimame ir atidedame, į puodą suberiame svogūnus su česnakais, dažnai maišome.
  5. Kai svogūnai apkeps beriame baravykus, kepame ant aukštos ugnies kartais pamaišydami.
  6. Apkepus baravykus supilame vyną ir medine mentele atsargiai nugramdome, kas prikepė prie dugno.
  7. Sudedame apkeptą vištieną, supilame sultinį, išmaišome.
  8. Užvirus sumažiname ugnį ir paliekame lėtai troškintis atviru dangčiu, kad dalis skysčio nugaruotų (~45min.)
  9. Kol puodo turinys troškinasi - paruošiame makaronus, arba ryžius arba bulvių košę pateikimui.
  10. Ragaujame sutirštėjusį troškinio padažą, gardiname papildomai prieskoniais jei reikia.
  11. Pateikiame su paruoštu garnyru.