Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištienos scarpariello su baravykais" from Valgiai.lt
Vištienos scarpariello su baravykais
Produktai
- 500g. vištienos šlaunelių mėsos be odos
- 350g. šaldytų (ar šviežių) baravykų
- 2 dideli svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 100ml vyno
- 800ml sultinio
- miltų, druskos, maltų pipirų
- aliejaus kepimui
- virtų makaronų pateikimui
Gamyba
- Baravykus atšildome ir supjaustome juostelėmis, svogūnų galvas - pusžiedžiais.
- Juostelėmis pjaustytą vištieną apibarstome druska, pipirais ir miltais.
- Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną iš visų pusių, kad įgautų ryškią rusvą spalvą.
- Vištieną išimame ir atidedame, į puodą suberiame svogūnus su česnakais, dažnai maišome.
- Kai svogūnai apkeps beriame baravykus, kepame ant aukštos ugnies kartais pamaišydami.
- Apkepus baravykus supilame vyną ir medine mentele atsargiai nugramdome, kas prikepė prie dugno.
- Sudedame apkeptą vištieną, supilame sultinį, išmaišome.
- Užvirus sumažiname ugnį ir paliekame lėtai troškintis atviru dangčiu, kad dalis skysčio nugaruotų (~45min.)
- Kol puodo turinys troškinasi - paruošiame makaronus, arba ryžius arba bulvių košę pateikimui.
- Ragaujame sutirštėjusį troškinio padažą, gardiname papildomai prieskoniais jei reikia.
- Pateikiame su paruoštu garnyru.