Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Voveraičių apkepas su kumpiu" from Valgiai.lt

Voveraičių apkepas su kumpiu

Produktai

Gamyba

  1. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir išverdame sūdytame vandenyje. Paliekame nugaruoti.
  2. Įjungiame orkaitę +200C
  3. Svogūną susmulkiname plunksnelėmis, apkepame ant aliejaus ar sviesto iki pradės ruduoti.
  4. Suberiame šiaudeliais pjaustytą kumpį. Apkepame.
  5. Beriame nuvalytus ir jei reikia - pasmulkintus grybus.
  6. Beriame prieskonius, pamaišome ir leidžiame pasitroškinti, kol nugaruos skystis ir grybai ims kepti.
  7. Nukaičiame keptuvę, supilame grietinę, išmaišome, apibarstome smulkintais krapais.
  8. Į apkepo įndą beriame bulves, paskirstome tolygiai, užpilame keptuvės turinį, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
  9. Kepame orkaitėje, kol sūris dailiai paruduos, o pakraščiuose ims pukšėti padažas.
  10. Pateikiame su šviežiai raugintais agurkais.