Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta brokolių sriuba su Čederio sūriu" from Valgiai.lt
Trinta brokolių sriuba su Čederio sūriu
Produktai
- 1 vidutinio dydžio brokolio galva
- 1 svogūnas
- 1 didelė bulvė
- 2 skiltelės česnako
- 100g Čederio sūrio
- 1l daržovių sultinio
- 50g sviesto
- druskos / juodųjų pipirų pagardinimui
Gamyba
- Puode aukštais kraštais įkaitinkite sviestą kol ims putoti.
- Suberkite smulkintus česnaką, svogūną ir kubeliais pjaustytą bulvę.
- Apkepkite pamaišydami, kol svogūnas suminkštės.
- Kol daržovės kepa susmulkinkite brokolį žiedynais, jeigu kotas šviežias ir traškus galite ir jį susmulkinti kubeliais.
- Svogūnui suminkštėjus berkite brokolį į puodą, užpilkite sultiniu, užvirkite ir pavirkite 10min.
- Nukelkite puodą nuo ugnies ir su rankiniu blenderiu susmulkinkite puodo turinį iki kreminės žalsvos masės.
- Įberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir maišykite tol, kol jis ištirps ir pasiskirstys sriuboje.
- Paragaukite, pasūdykite ir gardinkite pipirais pagal skonį.
- Pateikite dubenėliuose, kartu su šviesia, traškia duona.