Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Dilgėlių sriuba su pomidorais" from Valgiai.lt
Dilgėlių sriuba su pomidorais
Produktai
- Trijų saujų jaunų dilgėlių ~300g.
- 400g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- svogūnas
- didelė morka
- 50g. ryžių
- 1,5l daržovių arba vištienos sultinio
- stiklinės pieno arba grietinėlės
- valgomojo šaukšto sviesto
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagardinimui
- kapotų petražolių papuošimui
Gamyba
- Dilgėles perrinkite, nuskabykite storesnius stiebkočius ir užpilkite bliūde verdančiu vandeniu porai minučių.
- Gerai praskalaukite, nupilkite vandenį, dilgėles susmulkinkite.
- Puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą ir jame apkepkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės.
- Berkite ryžius, pamaišykite. Pilkite pomidorus iš skardinės, berkite dilgėles, išmaišykite.
- Supilkite sultinį, palaukite kol užvirs ir pavirkite ant mažos ugnies 15min.
- Paragaukite, gardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Puodą nukaiskite ir leiskite pastovėti bent 10min.
- Užbalinkite sriubą pienu arba grietinėle. Pateikiant puoškite kapotomis petražolėmis.