Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Moliūgų sriuba su kriaušėmis" from Valgiai.lt
Moliūgų sriuba su kriaušėmis
Produktai
- 1/2 nedidelio moliūgo
- Baltoji poro dalis
- Kriaušė
- Sviestas
- 100ml pieno arba grietinėlės
- 100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- šaukštas sviesto
- sultinio arba vandens
- druskos, pipirų
Gamyba
- Pieną pakaitina prikaistuvyje ir sumetam gabalėliais smulkintą sūrį.
- Maišome, kol sūris visai ištirpsta, nukaičiam, perkošiam per sietelį, dedam atvėsti.
- Nulupam moliūgą ir kriaušę, pašalinam sėklas, supjaustom gabaliukais.
- Supjaustom nuplautą porą skridinėliais, viską metam į puodą su sviestu ir pradedam kaitinti.
- Kai sviestas ištirps - sumažinam ugnį iki vidutinės ir kartais pamaišydami troškiname ~10min.
- Pilam sultinio ar vandens, kad tik apsemtų, leidžiam užvirti, verdam kol moliūgas suminkštės.
- Nukaičiam, smulkinam blenderiu. Vėl užkaičiam, sūdom ir pipirinam.
- Kai ims pukšėti - nukaičiam, pilam į lėkštę, dosniai pašlakstom sūrio - pieno padažu.
- Galima šone paberti skrebučių. Arba pateikiame su šviesia šviežia duona.