Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Moliūgų sriuba su kriaušėmis" from Valgiai.lt

Moliūgų sriuba su kriaušėmis

Produktai

Gamyba

  1. Pieną pakaitina prikaistuvyje ir sumetam gabalėliais smulkintą sūrį.
  2. Maišome, kol sūris visai ištirpsta, nukaičiam, perkošiam per sietelį, dedam atvėsti.
  3. Nulupam moliūgą ir kriaušę, pašalinam sėklas, supjaustom gabaliukais.
  4. Supjaustom nuplautą porą skridinėliais, viską metam į puodą su sviestu ir pradedam kaitinti.
  5. Kai sviestas ištirps - sumažinam ugnį iki vidutinės ir kartais pamaišydami troškiname ~10min.
  6. Pilam sultinio ar vandens, kad tik apsemtų, leidžiam užvirti, verdam kol moliūgas suminkštės.
  7. Nukaičiam, smulkinam blenderiu. Vėl užkaičiam, sūdom ir pipirinam.
  8. Kai ims pukšėti - nukaičiam, pilam į lėkštę, dosniai pašlakstom sūrio - pieno padažu.
  9. Galima šone paberti skrebučių. Arba pateikiame su šviesia šviežia duona.