Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta pomidorų sriuba su Čederio sūriu" from Valgiai.lt
Trinta pomidorų sriuba su Čederio sūriu
Produktai
- 2 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse (2x400ml)
- 2 česnako skiltelės
- 1 geltonasis svogūnas
- 1,5l vištienos arba daržovių sultinio
- 200g Čederio sūrio
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- šaukštelis cukraus
- 2 šaukštai miltų
- alyvuogių aliejaus
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gamyba
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kubeliais smulkintus svogūną ir česnaką kol suminkštės.
- Sudedame pastą ir suberiame miltus, pakepame apie minutę, kad pasta ir miltai paskrustų.
- Į virtuvinį plaktuvą supilame konservuotus pomidorus su sultimis ir keptuvės turinį.
- Viską smulkiname kol gausis vienalytė tyrė, ją supilame į puodą su verdančiu sultiniu.
- Beriame paprikos miltelius ir cukrų, gardiname juodaisiais pipirais, šiek tiek druskos.
- Suberiame tarkuotą čederio sūrį ir išmaišome, kad jis ištirptų sriuboje.
- Sriubai užvirus paverdame minutę - kitą ir pateikiame dar karštą pabarstydami duonos skrebučiais.