Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Raugintų kopūstų sriuba su grybais puodelyje" from Valgiai.lt
Raugintų kopūstų sriuba su grybais puodelyje
Produktai
- Produktai vienai porcijai: sauja raugintų kopūstų
- 1/2 svogūno
- 1/2 morkos
- 3-4 dideli grybai
- prieskoninių žolelių
- aliejaus kepimui
- vandens arba sultinio
Gamyba
- Susmulkinkite svogūną, mažais kubeliais supjaustykite morką.
- Apkepkite keptuvėje ant aliejaus kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
- Sudėkite į molinį puodelį, keptuvėje apkepkite smulkintus grybus, sudėkite į puodelį ant svogūnų su morkomis.
- Pasūdykite, pabarstykite mėgiamais prieskoniais. Aš tiesiog įbėriau šviežių kapotų krapų.
- Įdėkite raugintus kopūstus. Jei mėgstate skystesnę sriubą - dėkite mažiau, jei tirštesnę - beveik tiek, kad puodelis būtų pilnas.
- Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad viską apsemtų.
- Uždenkite ir pašaukite į įkaitintą iki 200C orkaitę.
- Troškinkite dvi valandas. Vėliau orkaitę išjunkite ir leiskite indeliams joje pastovėti dar valandą.
- Pateikite. Galima gardinti grietine ar natūraliu jogurtu.