Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Rudeniška daržovių sriuba" from Valgiai.lt

Rudeniška daržovių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Avinžirnius užpilkime verdančiu vandeniu ir palikime 3h išbrinkti
  2. Burokėlį nuplaukime, atskirkime lapus su kotais nuo šaknies.
  3. Šaknį nulupkime, supjaustykime kubeliais, taip pat supjaustykime ir morką.
  4. Apkepkime burokėlį ir morką ant šlakelio aliejaus ~10min.
  5. Kepimo pabaigoje įdėkime pomidorų pastą ir pakaitinkime dar minutę ar dvi.
  6. Keptuvės turinį sudėkime į verdantį sultinį, suberkime nukoštus avinžirnius ir leiskime ramiai virti.
  7. Kol daržovės verda - supjaustykime kopūstą plonais šiaudeliais, pasmulkinkime burokėlio lapus.
  8. Viską suberkime į puodą, dėkime mėgstamus prieskonius ir leiskime pavirti dar 15min.
  9. Pasūdykime, pašlakstykime citrinos sultimis.
  10. Nukaiskime ir leiskime sriubai pailsėti ~15min.
  11. Pateikime dubenėliuose, apibarstydami smulkiai kapotomis petražolėmis.