Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Rudeniška daržovių sriuba" from Valgiai.lt
Rudeniška daržovių sriuba
Produktai
- 2 litrai sultinio
- 1 burokėlis su lapais
- 1 didelė morka
- 1/2 stiklinės džiovintų avinžirnių
- 1/5 nedidelio kopūsto gūžės
- šaukštas pomidorų pastos
- mėgiamų sriubos prieskonių
- 1/2 citrinos sulčių
- kapotų petražolių pateikimui
Gamyba
- Avinžirnius užpilkime verdančiu vandeniu ir palikime 3h išbrinkti
- Burokėlį nuplaukime, atskirkime lapus su kotais nuo šaknies.
- Šaknį nulupkime, supjaustykime kubeliais, taip pat supjaustykime ir morką.
- Apkepkime burokėlį ir morką ant šlakelio aliejaus ~10min.
- Kepimo pabaigoje įdėkime pomidorų pastą ir pakaitinkime dar minutę ar dvi.
- Keptuvės turinį sudėkime į verdantį sultinį, suberkime nukoštus avinžirnius ir leiskime ramiai virti.
- Kol daržovės verda - supjaustykime kopūstą plonais šiaudeliais, pasmulkinkime burokėlio lapus.
- Viską suberkime į puodą, dėkime mėgstamus prieskonius ir leiskime pavirti dar 15min.
- Pasūdykime, pašlakstykime citrinos sultimis.
- Nukaiskime ir leiskime sriubai pailsėti ~15min.
- Pateikime dubenėliuose, apibarstydami smulkiai kapotomis petražolėmis.