Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Bulvių sriuba su keptomis voveraitėmis" from Valgiai.lt
Bulvių sriuba su keptomis voveraitėmis
Produktai
- 8 vidutinės bulvės
- 2 vidutinės morkos
- 1 saliero stiebkotis
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 poro stiebkotis be žaliosios dalies
- 1,5l daržovių sultinio
- 50g. sviesto
- 125ml grietinėlės arba pieno
- drukos, pipirų, čiobrelių, muskato riešuto prieskoniams
- 200g. voveraičių
- svogūno
- 25g. sviesto
- kapotų žalumynų papuošimui
Gamyba
- Puode išlydome sviestą ir jame apkepame smulkiais kubeliais pjaustytą salierą ir morkas.
- Apkepus suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, sutraiškytas, bet nesmulkintas česnako skilteles, čiobrelius. Pakepame dar pora minučių.
- Beriame kubeliais pjaustytas bulves, pilame sultinį, išmaišome, užverdame, verdame uždengę dangčiu 20min.
- Porą supjaustome pusžiedžiais, beriame į sriubą, verdame dar 10min.
- Kol sriuba verda - lygiagrečiai keptuvėje svieste su svogūnais iškepame voveraites. (~5min.)
- Iš sriubos išimame česnako skilteles, trečdalį sriubos virtuviniame trintuve išsukame iki kreminės masės.
- Pilame atgal į puodą, pilame grietinėlę arba pieną, sūdome, pipiriname, užtarkuojame muskato.
- Pakaitiname maišydami, bet neužverdame.
- Pilame sriubą į lėkštes, ant viršaus dedame voveraites su svogūnais, apibarstome kapotais žalumynais, patiekiame.