Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trijų bulvių sriuba" from Valgiai.lt
Trijų bulvių sriuba
Produktai
- 1,5l vištienos sultinio
- 1 svogūno galva, susmulkinta kubeliais
- 3 česnako skiltelės, susmulkintos
- 2 šaukštai miltų
- po 300g. baltųjų delikatesinių bulvių, raudonųjų bulvių ir saldžiųjų bulvių (batatų)
- 400ml pašildyto pieno
- 150g tarkuoto brandinto Čederio sūrio
- 1/2 aitriosios paprikos ankšties arba džiovintų jos dribsnių
- šaukštelis kario prieskonių
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- alyvuogų aliejaus arba sviesto apkepimui
- graikiško jogurto ir smulkintų žalumynų pateikimui
Gamyba
- Puode įkaitinkite aliejų ar sviestą ir pakepinkite svogūną, kol ims švelniai ruduoti.
- Suberkite česnaką ir pakepkite dar minutę, kad česnakas perduotų savo aromatą.
- Plonu sluoksniu puode paskleiskite miltus ir nuolat maišykite mentele, kad jie pavirstų į vientisą košelę be gumuliukų ir imtų skrusti.
- Supilkite sultinį, nugramdykite mentele nuo dugno skrudėsius.
- Kai sultinys užvirs suberkite nedideliais kubeliais susmulkintas bulves ir supilkite pieną.
- Kai puodas vėl ketins užvirti sumažinkite kaitrą iki minimalios ir leiskite, kad puodas vos vos virtų 10-15min.
- Po šio laiko bulvės turi būti suminkštėjusios, todėl berkite prieskonius, pasūdykite.
- Suberkite sūrį ir maišykite mentele, kol jis visiškai ištirps ir pasklis sriuboje, nukaiskite puodą.
- Pateikite su šaukštu graikiško jogurto ir pabarstę kapotais žalumynais. Galima papildomai užberti tarkuoto sūrio.