"Trinta dilgėlių sriuba su kiaušiniais ir rūkytu upėtakiu" from Valgiai.lt
Trinta dilgėlių sriuba su kiaušiniais ir rūkytu upėtakiu
Produktai
Dubuo dilgėlių lapų - tikslus kiekis nėra ypatingai svarbus
2 bulvės
2 morkos
2 svogūnai
4 kietai virti kiaušiniai
200g karštai rūkyto upėtakio be odos ir kaulų
200ml riebios grietinėlės
100g tarkuoto kietojo sūrio - Grana Padano ar pan.
keli šlakeliai aliejaus
2l vandens
druskos
Gamyba
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais dedame į puodą su vandeniu ir užkaičiame, tegul verda.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kubeliais pjaustytus svogūnus ir morkas.
Kai svogūnai ima rusti dedame nuvarvintas dilgėles ir vartydami žnyplėmis po truputį apkepame, jos sukris kaip špinatai.
Keptuvės turinį suverčiame į puodą, išmaišome, nukaičiame.
Rankiniu blenderiu arba virtuvinio trintuvo pagalba sutriname sriubą. Trynimo metu supilame grietinėlę ir po truputį suberiame smulkiai tarkuotą sūrį.
Kai sūris ištirpsta ir sriuba tampa vienalytės, tirštėjančios tekstūros gražiname ją į puodą ir vėl užkaičiame, sūdome pagal skonį.
Vos tik ji ketina užvirti - nukaičiame ir nedelsiant pilame į plačias lėkštes, papildomai dedame smulkintų kiaušinių ir rūkyto upėtakio gabalėlių, pateikiame.