Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Baravykų ir perlinių kruopų sriuba" from Valgiai.lt
Baravykų ir perlinių kruopų sriuba
Produktai
- 1 stiklinė perlinių kruopų
- 400-500g baravykų ar kitų miško grybų
- 1,5l daržovių arba vištienos sultinio
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 2 vidutinės morkos
- 2 saliero stiebai arba dalis šaknies
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Perlines kruopas puode užpilkite 4 stiklinėmis vandens ir išvirkite, kad suminkštėtų.
- Svogūną, česnakus, morkas ir salierus supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepkite ant aliejaus.
- Baravykus supjaustykite juostelėmis ir sumeskite ant apkeptų daržovių, pakepkite 5min. kartais pamaišant.
- Supilkite sultinį, jam užvirus suberkite išvirtas perlines kruopas, pasūdykite, pagardinkite pipirais pagal skonį.
- Jei turite - papildomai įberkite šiek tiek šviežių ar džiovintų čiobrelių.
- Sriubą virkite ant nedidelės ugnies dar 10-15min.
- Pateikiant galima gardinti grietine (jei mėgstate).