Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kaimiška voveraičių sriuba" from Valgiai.lt
Kaimiška voveraičių sriuba
Produktai
- Dubenėlis šviežių voveraičių
- dvi saujos (+/- stiklinė) perlinių kruopų, mirkytų vandenyje
- 3 bulvės
- 2-3 šviežios morkikės arba viena didelė
- 50g šaltai rūkytos šoninės
- 1 svogūno galva
- 2l daržovių sultinio
- krapų lapelių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- pieno pateikimui
Gamyba
- Voveraites nuvalykite, didesnes perpjaukite į kelias dalis.
- Mažais kubeliais supjaustykite šoninę ir suberkite į puodą ant vidutinės ugnies - tegul spirga ir tekina taukus.
- Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną, mažais kubeliais supjaustykite morkas. Jeigu morkos labai jaunos ir plonos, tuomet pjaustykite pusmėnuliais.
- Į šoninę suberkite smulkintą svogūną ir morkas. Apkepkite kelias minutes kartais pamaišydami.
- Suberkite voveraites ir pakepkite viską dar 2-3 minutes.
- Supilkite sultinį, suberkite perlines kruopas, palaukite kol užvirs ir uždengę puodą dangčiu virkite ant mažos ugnies 20min.
- Kol sriuba verda - nuskuskite ir mažais kubeliais supjaustykite bulves.
- Kai praeis minėtas laikas - suberkite bulves, palaukite kol užvirs, paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais jei reikia.
- Pavirkite dar 5min. , tuomet puodą nukaiskite, įberkite saują smulkiai kapotų šviežių krapų lapelių ir uždenkite.
- Leiskite sriubai pabręsti 10-15min. ir pateikite. Tinka užbaltinti pienu.