Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Keptų pievagrybių sriuba su česnakais" from Valgiai.lt

Keptų pievagrybių sriuba su česnakais

Produktai

Gamyba

  1. Puode įkaitintame aliejuje apkepame plonai pjaustytus pievagrybius ir česnaką, kol grybai ims ruduoti;
  2. Šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais, prieskoniais, sumetame sviestą ir maišydami ištirpiname;
  3. Tolygiai apibarstome miltais ir viską lengvai išmaišome, kas grybai pasidengtų miltų-sviesto padažu;
  4. Pilame sultinį, maišome kol užvirs, nugramdome jei kas prikibo prie dugno;
  5. Užvirus paverdame 5-9min. kas sriuba šiek tiek sutirštėtų ir taptų kremine;
  6. Pilame sojos padažą, grietinėlę, išmaišome ir paragaujame. Jei trūksta - pasūdome;
  7. Prieš pat užverdant nukaičiame ir patiekiame. Tinka su skrudinta balta duonele.