Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Keptų pievagrybių sriuba su česnakais" from Valgiai.lt
Keptų pievagrybių sriuba su česnakais
Produktai
- 500g pievagrybių
- 3 skiltelės česnako
- 50g sviesto
- 1l sultinio
- 2 šaukštai miltų
- 200ml grietinėlės
- druskos, juodųjų pipirų
- 2 šaukštai sojos padažo
- čiobrelių arba džiovinto raudonėlio
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gamyba
- Puode įkaitintame aliejuje apkepame plonai pjaustytus pievagrybius ir česnaką, kol grybai ims ruduoti;
- Šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais, prieskoniais, sumetame sviestą ir maišydami ištirpiname;
- Tolygiai apibarstome miltais ir viską lengvai išmaišome, kas grybai pasidengtų miltų-sviesto padažu;
- Pilame sultinį, maišome kol užvirs, nugramdome jei kas prikibo prie dugno;
- Užvirus paverdame 5-9min. kas sriuba šiek tiek sutirštėtų ir taptų kremine;
- Pilame sojos padažą, grietinėlę, išmaišome ir paragaujame. Jei trūksta - pasūdome;
- Prieš pat užverdant nukaičiame ir patiekiame. Tinka su skrudinta balta duonele.