Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė miško grybų sriuba" from Valgiai.lt
Kreminė miško grybų sriuba
Produktai
- 0,5..1kg šviežių miško grybų
- 3 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus
- 1,5l grybų arba vištienos sultinio
- 3 šaukštai miltų
- 2 šaukštai sviesto
- drukos, juodųjų pipirų, čiobrelių arba raudonėlio
- 200ml pieno arba 100g grietinės
- sojos padažo
Gamyba
- Grybus susmulkiname kaip patogiau - kubeliais, juostelėmis ar tiesiog chaotiškos formos gabalėliais.
- Susmulkiname česnako skilteles.
- Storadugniame puode kaitiname aliejų ir beriame grybus, česnaką, barstome prieskonius ir pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies.
- Kepant grybai išleis daug skysčio, todėl troškiname kol jis nugaruos ir grybai vėl ims kepti.
- Beriame miltus, dedame sviestą, maišome kol ištirps ir miltai tolygiai padengs grybus - apie 2min.
- Pilame sultinį arba vandenį, viską išmaišome ir nugramdome jei kas prikibo prie dugno.
- Kartais pamaišydami verdame ant vidutinės ugnies, kol miltai sutirštins sultinį ir sriuba taps kreminė.
- Pilame pieną arba grietinę, pašlakstome sojų padažu ir viską išmaišome. Leidžiame pabręsti 5min.
- Patiekiame su šviežia, traškia šviesia duona arba bandelėmis.