Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kreminė miško grybų sriuba" from Valgiai.lt

Kreminė miško grybų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Grybus susmulkiname kaip patogiau - kubeliais, juostelėmis ar tiesiog chaotiškos formos gabalėliais.
  2. Susmulkiname česnako skilteles.
  3. Storadugniame puode kaitiname aliejų ir beriame grybus, česnaką, barstome prieskonius ir pamaišydami kepame ant vidutinės ugnies.
  4. Kepant grybai išleis daug skysčio, todėl troškiname kol jis nugaruos ir grybai vėl ims kepti.
  5. Beriame miltus, dedame sviestą, maišome kol ištirps ir miltai tolygiai padengs grybus - apie 2min.
  6. Pilame sultinį arba vandenį, viską išmaišome ir nugramdome jei kas prikibo prie dugno.
  7. Kartais pamaišydami verdame ant vidutinės ugnies, kol miltai sutirštins sultinį ir sriuba taps kreminė.
  8. Pilame pieną arba grietinę, pašlakstome sojų padažu ir viską išmaišome. Leidžiame pabręsti 5min.
  9. Patiekiame su šviežia, traškia šviesia duona arba bandelėmis.