Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kreminė trinta rudųjų pievagrybių sriuba" from Valgiai.lt

Kreminė trinta rudųjų pievagrybių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. ~150g pievagrybių supjaustykite plonomis skiltelėmis, atidėkite į šoną, likusius pievagrybius supjaustykite stambiai.
  2. Puode įkaitinkite kelis šlakelius aliejaus ir jame apkepkite pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol ims rusti ir skrusti.
  3. Suberkite bulvę ir stambiai pjaustytus pievagrybius, maišykite ir dar paskrudinkite.
  4. Kol puodo turinys skrunda į virtuvinio smulkintuvo indą suberkite anakardžius, įpilkite ~100ml vandens, kelis šlakelius aliejaus, įberkite maltų pipirų.
  5. Įjunkite blenderį ir sutrinkite viską iki vientisos baltos košelės.
  6. Supilkite košelę į puodą, supilkite verdantį vandenį (ar sultinį) ir viską išmaišykite, mentele nugramdydami tai, kas prilipo prie puodo dugno.
  7. Palaukite, kol puodas užvirs, sumažinkite ugnį ir palikite virti atidengtą puodą.
  8. Keptuvėje įkaitinkite dar kelis šlakelius aliejaus ir jame paskrudinkite atidėtas pievagrybių skilteles iki rudumo, pasūdydami ir gardindami jas juodais pipirais.
  9. Kai pievagrybiai iškeps atidėkite keptuvę, nukaiskite puodą, pasūdykite ir virtuvinio plaktuvo arba rankinio blenderio pagalba sutrinkite puodo turinį iki vientisos kreminės masės.
  10. Pilkite sutrintą sriubą į lėkštes, centre įdėkite keptus pievagrybius, dar šiek tiek užmalkite juodųjų pipirų ant viršaus. Pateikite.