Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kreminė pievagrybių ir miško grybų sriuba" from Valgiai.lt

Kreminė pievagrybių ir miško grybų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Sultinį užverdame, į jį dedame stambiai pjaustytas nuluptas bulves ir grybus, lėtai verdame.
  2. Ant keptuvės aliejuje ištirpdome sviestą ir beriame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
  3. Apkepame iki ims ryškiai gelsti, tuomet užberiame miltus ir dar kiek paskrudiname.
  4. Suberiame keptuvės turinį į sriubą, sūdome, gardiname pipirais ir verdame, kol bulvės suminkštės.
  5. Supilame grietinėlę, paverdame dar porą minučių ir nukaičiame.
  6. Rankinio blenderio, o dar geriau - plaktuvo pagalba, sutriname sriubą iki vientisos kreminės masės.
  7. Supilame atgal į puodą ir dar kartą užverdame.
  8. Pateikiame plačiose lėkštėse.