Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė pievagrybių ir miško grybų sriuba" from Valgiai.lt
Kreminė pievagrybių ir miško grybų sriuba
Produktai
- 500g baltųjų pievagrybių
- 500g šaldytų miško grybų mišinio
- 2 dideli svogūnai
- 2 vidutinės bulvės
- 2,5l vištienos sultinio
- 400ml riebios grietinėlės
- 2 šaukštai miltų
- šaukštas sviesto, keli šlakeliai aliejaus kepimui
- druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gamyba
- Sultinį užverdame, į jį dedame stambiai pjaustytas nuluptas bulves ir grybus, lėtai verdame.
- Ant keptuvės aliejuje ištirpdome sviestą ir beriame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
- Apkepame iki ims ryškiai gelsti, tuomet užberiame miltus ir dar kiek paskrudiname.
- Suberiame keptuvės turinį į sriubą, sūdome, gardiname pipirais ir verdame, kol bulvės suminkštės.
- Supilame grietinėlę, paverdame dar porą minučių ir nukaičiame.
- Rankinio blenderio, o dar geriau - plaktuvo pagalba, sutriname sriubą iki vientisos kreminės masės.
- Supilame atgal į puodą ir dar kartą užverdame.
- Pateikiame plačiose lėkštėse.