Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vengriška grybų sriuba" from Valgiai.lt
Vengriška grybų sriuba
Produktai
- 500g. šviežių arba šaldytų grybų. Geriau kuo įvairesnių.
- 2 šaukštai sviesto
- 2 dideli svogūnai
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė grietinės
- valgomasis šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
- valgomasis šaukštas sojos padažo
- 1/2 citrinos sulčių
- po saują kapotų petražolių ir krapų
- 2 šaukštai miltų
- 1/2 litro vištienos arba daržovių sultinio. Arba vandens.
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagardinimui
Gamyba
- Svogūnus stropiai susmulkiname ir pakepiname ant sviesto storadugniame puode, ant vidutinės ugnies ~5min.
- Suberiame smulkintus grybus, kapotus krapus, paprikos miltelius. Pasūdome, išmaišome.
- Uždengę patroškiname ant mažos ugnies 15min., kartais pamaišome.
- Kol grybai troškinasi piene išmaišome miltus, kad jie pasklistų tolygiai.
- Į puodą įspaudžiame citrinos sultis, pašlakstome sojos padažą, supilame pieną ir sultinį, gerai išmaišome.
- Ant mažos ugnies patroškiname dar 10-15min. dažnai pamaišydami, kad miltai neprikibtų prie dugno.
- Paragaujame, pasūdome jei reikia. Beriame maltus pipirus, smulkiai kapotus petražolių lapelius, dedame grietinę ir išjungiame ugnį.
- Maišome, kol grietinė ištirpsta ir tolygiai pasiskirsto sriuboje. Uždengiame, leidžiame pabręsti 10-15min.
- Pateikiame su šviežia, traškia balta duona ar bandele. Puošiame kapotais petražolių lapeliais.