Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Avinžirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais" from Valgiai.lt
Avinžirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Produktai
- 2l vištienos sultinio
- 300g. sausų avinžirnių
- 800g. trumpų rūkytų kiaulienos šonkauliukų
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 1 poras (baltoji stiebo dalis)
- 2 bulvės
- 2 lauro lapai, 5-6 juodųjų pipirų žirneliai, druskos pagal skonį
- šaukštas sviesto kepimui
Gamyba
- Avinžirnius užpilame šiltu vandeniu ir paliekame brinkti 3-4val.
- Storadugniame svieste ištirpdome sviestą ir suberiame kubeliais pjaustytą morką ir svogūną, apkepame.
- Beriame pusžiedžiais pjaustytą porą, pakepame dar porą minučių.
- Šonkauliukus supjaustome atskirdami po vieną, metame į puodą. Suberiame nukoštus avinžirnius.
- Supilame sultinį ir palaukiame, kol užvirs.
- Sultiniui užvirus sudedame kubeliais pjaustytas bulves, beriame pipirus, lauro lapus.
- Sumažiname ugnį ir verdame 30min.
- Paragaujame, sūdome pagal skonį. Nukaičiame.
- Leidžiame sriubai šiek tiek pravėsti, pateikiame.