Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Avinžirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais" from Valgiai.lt

Avinžirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais

Produktai

Gamyba

  1. Avinžirnius užpilame šiltu vandeniu ir paliekame brinkti 3-4val.
  2. Storadugniame svieste ištirpdome sviestą ir suberiame kubeliais pjaustytą morką ir svogūną, apkepame.
  3. Beriame pusžiedžiais pjaustytą porą, pakepame dar porą minučių.
  4. Šonkauliukus supjaustome atskirdami po vieną, metame į puodą. Suberiame nukoštus avinžirnius.
  5. Supilame sultinį ir palaukiame, kol užvirs.
  6. Sultiniui užvirus sudedame kubeliais pjaustytas bulves, beriame pipirus, lauro lapus.
  7. Sumažiname ugnį ir verdame 30min.
  8. Paragaujame, sūdome pagal skonį. Nukaičiame.
  9. Leidžiame sriubai šiek tiek pravėsti, pateikiame.