Supilame 2 dideles stiklines vandens ir užvirus verdame ant mažos ugnies 15min.
Nukaičiame, įdedame sviestą, kapotus žalumynus, maišome kol sviestas ištirps ir atidedame į šoną pabręsti.
Kitame puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus. Nuo vištienos nubraukiame česnakus ir garstyčias, kepame aliejuje iš abiejų pusių kol apskrunda.
Apkepus sudedame likusias garstyčias su česnakais, pakaitiname iki minutės ir supilame vandenį arba daržovių sultinį, kad apsemtų.
Užvirus uždengiame ir verdame ~20min.
Atskirai didesniame dubenėlyje įmušame kiaušinius, dedame grietinę, truputį druskos is viską šluotele išmaitome iki vienalytės masės.
Puodą su vištiena nukaičiame, vištieną išimame ir atidedame į šoną. Samčiu pasemiame uode esančio viralo.
Dabar viena ranka šluotele greitai maišome kiaušinių ir grietinės mišinį dubenyje, kita - po truputį iš samčio pilame viralą, kad įsimaišytų, bet išliktų vienalytė masė.
Procedūrą kartojame dar 1-2x, vėliau dubenyje esantį mišinį perpilame į puodą, tuo pačiu metu puodą maišydami šluotele.
Rezultate gauname vienalytį baltą viralą. Dabar galima pradėti pateikimą:
Dubenėlio centre suberiame kalnelį virtų grikių, ant jo dedame vieno kąsnio gabaliukais smulkintą vištieną, samčiu užpilame karštą viralą ir papildomai užbarstome kapotais žalumynais arba marinuotais svogūnų žiedais.