Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Guliašas" from Valgiai.lt

Guliašas

Produktai

Gamyba

  1. Ant vidutinės ugnies pakepame smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie suminkštės
  2. Beriame nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą, pamaišome, uždengiame dangtį. Mėsa pradeda troškintis savo sultyse.
  3. Po 10min. suberiame smulkintą česnaką, kmynus, rūkytos paprikos miltelius, supilame vyną, pomidorų pastą ir uždengiame dangčius ir patroškiname dar 10min.
  4. Beriame smulkintas paprikas, pomidorus, pilame stiklinę vandens. Pasūdome, užbarstome pipirus, dedame lauro lapus uždengiame dangtį ir dar paverdame 20min.
  5. Suberiame mažais kubeliais pjaustytas bulves. Jei reikia - papildomai įpilame vandens. Nepersistenkite - vanduo turi vos apsemti puode esančius produktus, sriuba turi būti tiršta.
  6. Lėtai verdame, kol bulvės suminkštėja, o mėsa ima byrėti. Paragaujame. Turėtų būti šiek tiek rūgštoka - beriame šaukštą cukraus. Išmaišome, išimame lauro lapus. Nukaičiame ir leidžiame bent 20min. pabręsti.
  7. Pateikiama su šviesia, puria duona.