Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kepta avienos sriuba su lęšiais" from Valgiai.lt

Kepta avienos sriuba su lęšiais

Produktai

Gamyba

  1. Vandenį užkaičiame puode, kai užvirs - sudedame lęšius, verdame ant sumažintos ugnies.
  2. Keptuvę pašlakstome aliejumi ir užkaičiame, beriame kubeliais pjaustytą svogūną.
  3. Mėsą supjaustome mažais kubeliais ir beriame į keptuvę su svogūnais.
  4. Kai svogūnai ir mėsa apkeps (5-7min.) dedame šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytus pomidorus.
  5. Į puodą sudedame kubeliais pjaustytas bulves virti.
  6. Keptuvės turinį pabarstome prieskoniais ir lėtai pakepame ant mažos ugnies dar 5min.
  7. Apkeptą mėsą su daržovėmis sudedame į puodą, sūdome pagal skonį ir paliekame dar virti 25-30min.
  8. Kai lęšiai išvirs iki pilno minkštumo, o bulvės taps birios ir lengvai traiškysis - nukaičiame puodą ir leidžiame sriubai pravėsti ~15min.
  9. Pateikiame dubenėliuose apibarstę kapotais žalumynais.