Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kepta avienos sriuba su lęšiais" from Valgiai.lt
Kepta avienos sriuba su lęšiais
Produktai
- ~150g. lęšių, bent porą valandų mirkytų šaltame vandenyje
- 400g. avienos be kaulo
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 raudonas saldusis pipiras
- 2 bulvės
- 2 pomidorai
- 2l vandens
- druskos, juodųjų pipirų, paprikos miltelių, truputis aitriosios papirkos, kumino sėklų
- šlakelis aliejaus kepimui
Gamyba
- Vandenį užkaičiame puode, kai užvirs - sudedame lęšius, verdame ant sumažintos ugnies.
- Keptuvę pašlakstome aliejumi ir užkaičiame, beriame kubeliais pjaustytą svogūną.
- Mėsą supjaustome mažais kubeliais ir beriame į keptuvę su svogūnais.
- Kai svogūnai ir mėsa apkeps (5-7min.) dedame šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytus pomidorus.
- Į puodą sudedame kubeliais pjaustytas bulves virti.
- Keptuvės turinį pabarstome prieskoniais ir lėtai pakepame ant mažos ugnies dar 5min.
- Apkeptą mėsą su daržovėmis sudedame į puodą, sūdome pagal skonį ir paliekame dar virti 25-30min.
- Kai lęšiai išvirs iki pilno minkštumo, o bulvės taps birios ir lengvai traiškysis - nukaičiame puodą ir leidžiame sriubai pravėsti ~15min.
- Pateikiame dubenėliuose apibarstę kapotais žalumynais.