Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Keptos vištienos sriuba" from Valgiai.lt
Keptos vištienos sriuba
Produktai
- 2 vištų nugarėlių
- ~400g. vištienos kaklelių
- 2 svogunų
- 2 morkų
- 4 bulvių
- 3 pomidorų
- 200g trintų konservuotų pomidorų arba 2 šaukštų pomidorų pastos
- 1,5-2l vandens
- druskos, pipirų, lauro lapų - prieskoniai
- kapotų petražolių lapelių ir 2 kapotų česnako skiltelių - pagardams
- šlakelio aliejaus arba sviesto apkepimui
Gamyba
- Įkaitinam multifunkcinį puodą iki maksimalios temperatūros: +200..+240C
- Nugarėles ir kakliukus nuplaunam, nupjaustom perteklinius riebalus ir odą, nugarėles perpjaunam pusiau.
- Mažais kubeliais susmulkinam morkas ir svogūnus.
- Pilam į puodą aliejų ar sviestą, ant jų oda žemyn dedame nugarėles, šalia sudedam kakliukus.
- Apkepam, kol ima skrusti, apverčiam ant kitos pusės. Užberiame svogūnais ir morkomis.
- Paliekam kepti, tuo metu nulupam bulves, nuplaunam pomidorus.
- Susmulkiname stambiais kubeliais. Pamaišome puodo turinį.
- Beriame bulves ir pomidorus, supilame trintus konservuotus pomidorus arba pastą.
- Pasūdome, papipiriname, užpilame vandeniu, kad apsemtų produktus, dedame lauro lapus.
- Uždengiame dangčiu, palaukiame kol užvirs ir sumažiname puodo t iki +110...+120C (kad turinys neskubriai virtų).
- Po valandos puodą išjungiame, suberiame kapotus petražolių lapelius ir smulkintą česnaką. Leidžiame pabręsti 10-15min.
- Pateikiame, jei yra noro - papildomai užbarstome kapotais žalumynais.