Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Olandiška žirnienė - Snert" from Valgiai.lt
Olandiška žirnienė - Snert
Produktai
- 300g skaldytų žirnių, mirkytų vandenyje per naktį
- 100g. šaltai rūkytos šoninės gabalėlis
- kiaulienos nugarinės pjausnys su kauliuku
- 400g. šaltai rūkytų kiaulienos dešrelių
- 2 saliero stiebai
- 1/2 saliero gumbo (šaknies)
- 2 didelės morkos
- 1 didelė bulvė
- nelabai didelis poras - baltoji dalis
- 2l vandens arba vištienos sultinio
- maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Puode užverdame vandenį arba sultinį, beriame žirnius, dedame mėsą, šoninę ir nugraibę putas verdame 45min.
- Kol puodas verda - mažais kubeliais supjaustome daržoves, porą - pusžiedžiais.
- Išgriebiame mėsą, šoninę, atidedame.
- Į puodą suberiame daržoves ir verdame 15min.
- Mėsą ir šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, dešreles - plonomis riekelėmis.
- Beriame mėsos produktus į puodą, verdame dar 15min.
- Nukaičiame, gardiname juodaisiais pipirais ir leidžiame pabręsti 15-20min.
- Pateikiama pašildytuose molinuose dubenėliuose arba sriubinėse lėkštėse su rupia rugine duona.