Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Skaidri grybų sriuba su kepta višta ir bulvėmis" from Valgiai.lt
Skaidri grybų sriuba su kepta višta ir bulvėmis
Produktai
- Iš vakar orkaitėje keptos vištos likučiai, nukaulinti ir pasmulkinti kubeliais
- Orkaitėje su lupyna keptos bulvės, smulkinots kubeliais
- 1 morka
- 1 svogūno galva
- 1 baltoji poro dalis, supjaustyta pusžiedžiais
- ~350g rudųjų pievagrybių
- 2l naminio vištienos sultinio
- aliejaus ir šaukštas sviesto kepimui
- druska, malti pipirai, keli šaukštai sojos padažo
Gamyba
- Puodo dugną pašlakstome aliejumi, įmetame sviestą ir statome ant ugnies.
- Kai sviestas ištirps beriame smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir pamaišydami kepame kol paskaidrės
- Beriame plonai pjaustytus pievagrybius, kepame pamaišydami, kol ims skrusti ir skleisti riešutų aromatą
- Beriame pusžiedžiais smulkintus porus ir kubeliais pjaustytą morką. Pamaišydami pakepame porą minučių.
- Supilame sultinį, palaukiame kol užvirs ir pamažinę ugnį ramiai verdame 15min.
- Suberiame vištą ir bulves, truputį pipirų ir sojos padažą.
- Išmaišome, paverdame dar ~5min. ir nukaičiame.
- Paragaujame, sūdome papildomai jeigu trūksta. Pateikiame dubenėliuose.