Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Skaidri grybų sriuba su kepta višta ir bulvėmis" from Valgiai.lt

Skaidri grybų sriuba su kepta višta ir bulvėmis

Produktai

Gamyba

  1. Puodo dugną pašlakstome aliejumi, įmetame sviestą ir statome ant ugnies.
  2. Kai sviestas ištirps beriame smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir pamaišydami kepame kol paskaidrės
  3. Beriame plonai pjaustytus pievagrybius, kepame pamaišydami, kol ims skrusti ir skleisti riešutų aromatą
  4. Beriame pusžiedžiais smulkintus porus ir kubeliais pjaustytą morką. Pamaišydami pakepame porą minučių.
  5. Supilame sultinį, palaukiame kol užvirs ir pamažinę ugnį ramiai verdame 15min.
  6. Suberiame vištą ir bulves, truputį pipirų ir sojos padažą.
  7. Išmaišome, paverdame dar ~5min. ir nukaičiame.
  8. Paragaujame, sūdome papildomai jeigu trūksta. Pateikiame dubenėliuose.