Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Stroganovietiškos jautienos sriuba (6 porcijos)" from Valgiai.lt
Stroganovietiškos jautienos sriuba (6 porcijos)
Produktai
- 400g jautienos išpjovos, supjaustytos nedideliais kubeliais
- 2 šaukštai sviesto
- 1,5l jautienos sultinio
- 250g grybų
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštas Vorčesterio padažo
- 100ml sauso baltojo vyno
- 100g kiaušininių spiralinių makaronų (fusilli)
- 2 šaukštai grietinės
- šviežių petražolių lapelių
- druskos / juodųjų pipirų
Gamyba
- Storadugniame puode išlydome ir įkaitiname sviestą, suberiame jautieną, pasūdome, papipiriname ir apkepiname 5-8min. kol dailiai paruduos.
- Išimame jautieną, atidedame ir į puodą beriame smulkintą svogūną, česnaką ir grybus.
- Apkepiname 5-8min. kol svogūnas suminkštės o grybai ims ruduoti.
- Supilame vyną ir maišydami mediniu šaukštu ar mentele švelniai nugramdome viską, kas prikibo prie puodo dugno.
- Paverdame, kol pusė vyno nugaruos, tuomet dedame jautieną, pilame sultinį, Vorčesterio padažą.
- Puodui užvirus beriame makaronus, verdame tiek, kiek nurodyta ant makaronų pakelio.
- Makaronams išvirus puodą nukaičiame, dedame grietinę, išmaišome ir pateikiame apibarstę smulkintais petražolių lapeliais.