Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Senbernio sriuba" from Valgiai.lt
Senbernio sriuba
Produktai
- 2 bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 100g. lydyto sūrelio
- 1/4 pakelio koldūnų su mėsos įdaru
- 1 šaukštas garstyčių
- aliejaus ir sviesto kepimui
- druskos, turimų prieskonių mišinio (didelės įtakos neturi, bet geriau naudoti prieskoninių žolelių mišinius)
Gamyba
- Puode užverdame 1,5 - 2l vandens ir sumetame nuluptas bei kubeliais supjaustytas bulves virti.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto, apkepame kubeliais supjaustytą svogūną ir morkas.
- Kai daržovės apkeps užberiame prieskonių mišinio ir maišydami pakaitiname, kad atsiskleistų jų aromatas.
- Keptuvės turinį verčiame į puodą pas bulves ir paverdame ~5min.
- Padidiname ugnį iki maksimalios ir maišydami sriubą suberiame šaldytus koldūnus.
- Kai sriuba vėl užvirs sumažiname ugnį, dedame lydytą sūrelį, garstyčias, šiek tiek sūdome.
- Išmaišome, ragaujame, jei reikia - galima dar sūdyti ar papildomai gardinti maltais pipirais.
- Paverdame 3min., nukaičiame ir leidžiame 10min pravėsti, pateikiame.