Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Žurek" from Valgiai.lt
Žurek
Produktai
- 200g. Krokuvos dešros pasmulkintos kubeliais
- 1 smulkiai supjaustyta svogūno galva
- 2 vidutinio dydžio bulvės
- 1l raugo skysčio
- 0,5-0,7l verdančio vandens
- 2 lauro lapai
- 5 juodųjų pipirų grūdeliai
- 3 šaukštai grietinės
- druskos pagal skonį
- 2 virti kiaušiniai
- keli šlakeliai aliejaus apkepimui
- kapotų petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
- Puode ant įkaitinto aliejaus apkepame svogūnus ir dešra, kol svogūnai ims švelniai ruduoti.
- Suberiame kubeliais pjaustytas bulves, užpilame verdančiu vandeniu, mediniu šaukštu nugramdome kas prikibo prie dugno
- Beriame pipirus, lauro lapus.
- Paverdame, kol bulvės tampa minkštos, pilame raugą, pamaišydami paverdame dar 5min.
- Ragaujame, sūdome kiek reikia, dedame grietinę ir ją gerai įmaišome į sriubą.
- Ant mažos ugnies paverdame grietinę dar minutę - dvi ir nukaičiame.
- Pateikiame lėkštėse, papildomai įdėdami kiaušinio puselę ir apibarstydami kapotomis petražolėmis.