Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Šaldytų vyšnių sriuba" from Valgiai.lt
Šaldytų vyšnių sriuba
Produktai
- 400g šaldytų vyšnių (pakelis)
- 3 šaukštai cukraus
- šiek tiek vanilinio cukraus arba pusė vanilės ankšties
- 1/4 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelis krakmolo
- 1 šaukštelis balzamiko acto
- Neriebios grietinės arba grietininių ledų pateikimui
Gamyba
- Atšildykite vyšnias kiaurasamtyje, įdėtame į dubenį - jame susikaups atšilusios sultys.
- Atšilusias uogas berkite į prikaistuvį, užberkite cukrumi, vanile ir cinamonu.
- Prikaistuvį dėkite ant nekaitrios ugnies, tegul šyla.
- Nuvarvėjusiose sultyse išmaišykite krakmolą, jis sutirštins sriubą.
- Kai vyšnios ims pukštėti ir ketins užvirti supilkite balzamiko actą ir viską atsargiai išmaišykite, kad vyšnios nesukristų.
- Supilkite sultis su krakmolu, dar kartą permaišykite, kad krakmolas tolygiai pasklistų tarp uogų.
- Pavirkite minutę - pusantros ir nukaiskite.
- Išimame vanilę ir cinamoną, jei naudojote lazdelėmis.
- Dedame uogas į sriubinės lėkštės centrą, užpilame skysčiu
- Centre sukuriame nedidelę duobutę ir į ją dedame grietinę arba ledus.
- Nedelsiant pateikiame.
- Pastaba: Vasarą tokią sriubą galima pateikti šaltą, paruošus iš anksto.
- Tinka užbarstyti mėtomis arba šokolado drožlėmis.