Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Chorba su vištiena ir pomidorais" from Valgiai.lt
Chorba su vištiena ir pomidorais
Produktai
- 400g vištienos mėsos, pjaustytos kubeliais
- 250g saliero šaknies, pjaustytos kubeliais
- 1 svogūnas, smulkintas
- 400g konservuotų savo sultyse smulkintų pomidorų
- 400g konservuotų avinžirnių
- Makaronų (aš naudojau sulaužytus tagliatelle)
- 1/2 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
- druskos, saldžiosios paprikos miltelių, 4 pipirų mišinio
- pluoštelis smulkiai kapotų petražolių ar kalendrų lapelių
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus ir apkepame kelias minutes svogūną ir salierą
- Suberiame vištienos mėsą, pamaišydami kepame dar 2-3min.
- Suberiame saldžiosios paprikos miltelius, žiupsnelį keturių pipirų mišinio, išmaišome
- Supilame pomidorus su sultimis, įpilame vandens tiek, kad viską apsemtų, bet nebūtų labai skysta
- Paverdame 5min. Suberiame makaronus ir avinžirnius, pasūdome
- Paverdame dar 5 - 10min. Barstome citrinos žievelės tarkius, petražoles, pilame citrinos sultis
- Išmaišome, nukaičiame, leidžiame kelias minutes pailsėti ir pateikiame valgytojams.