Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Graikiškas avinžirnių troškinys" from Valgiai.lt
Graikiškas avinžirnių troškinys
Produktai
- 1 stiklinė pupelių
- 1 stiklinė avinžirnių
- 1 morka
- 1 svogūno galva
- 2 saliero stiebkočiai
- 3-4 skiltelės česnako
- 1 geltonoji citrina
- ~2l sultinio
- gero graikiško alyvuogių aliejaus
- druskos, maltų pipirų
- džiovinto raudonėlio, baziliko
- kapotų krapų pateikimui
Gamyba
- Pupeles ir avinžirnius užmerkiame vandenyje per naktį ar net parai.
- Puode įkaitiname aliejų, beriame kubeliais pjaustytus svogūną, morkas, salierus
- Kepiname 5-7 minutes pamaišydami ant stiprios ugnies.
- Beriame smulkintą česnaką, raudonėlį, baziliką, pamaišome.
- Po kelių sekundžių prieskoniai ima kvepėti - beriame nukoštus avinžirnius ir pupeles.
- Nuplauname citriną ir įtarkuojame geltonąją žievėlės dalį.
- Supilame sultinį, palaukiame kol užvirs ir sumažinę ugnį troškiname kol avinžirniai suminkštės.
- Nukaičiame. Du samčius troškinio dedame į virtuvinį smulkintuvą.
- Gausiai sūdome, gardiname pipirais, išspaudžiame nutarkuotos citrinos sultis, pilame 5 šaukštus aliejaus.
- Smulkiname iki purios košės. Supilame atgal į puodą.
- Išmaišome, paragaujame ar netrūksta drukos.
- Patiekiame plačiose lėkštėse, apibarstydami kapotais krapais.