Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Graikiškas avinžirnių troškinys" from Valgiai.lt

Graikiškas avinžirnių troškinys

Produktai

Gamyba

  1. Pupeles ir avinžirnius užmerkiame vandenyje per naktį ar net parai.
  2. Puode įkaitiname aliejų, beriame kubeliais pjaustytus svogūną, morkas, salierus
  3. Kepiname 5-7 minutes pamaišydami ant stiprios ugnies.
  4. Beriame smulkintą česnaką, raudonėlį, baziliką, pamaišome.
  5. Po kelių sekundžių prieskoniai ima kvepėti - beriame nukoštus avinžirnius ir pupeles.
  6. Nuplauname citriną ir įtarkuojame geltonąją žievėlės dalį.
  7. Supilame sultinį, palaukiame kol užvirs ir sumažinę ugnį troškiname kol avinžirniai suminkštės.
  8. Nukaičiame. Du samčius troškinio dedame į virtuvinį smulkintuvą.
  9. Gausiai sūdome, gardiname pipirais, išspaudžiame nutarkuotos citrinos sultis, pilame 5 šaukštus aliejaus.
  10. Smulkiname iki purios košės. Supilame atgal į puodą.
  11. Išmaišome, paragaujame ar netrūksta drukos.
  12. Patiekiame plačiose lėkštėse, apibarstydami kapotais krapais.