Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kiaulienos troškinys su obuoliais ir grybais" from Valgiai.lt
Kiaulienos troškinys su obuoliais ir grybais
Produktai
- 1kg kiaulienos mentės ar kumpio, supjaustyto gabaliukais troškinimui
- 500g. miško grybų arba pievagrybių
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai miltų
- 1 stiklinė sauso, natūralaus obuolių sidro
- 200ml riebios grietinėlės
- 1/2l naminio vištienos sultinio
- 3 dideli rudeniniai obuoliai
- druskos, pipirų
- aliejus kepimui
- kapoti petražolių lapeliai pateikimui
Gamyba
- Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir iki rudumo apkepame kiaulieną
- Suberiame kubeliais pjaustytus svogūną, česnakus ir morką ir apkepame 5min.
- Suberiame smulkintus grybus, apkepame kartais pamaišydami, kol išgaruos grybų skystis
- Barstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir miltais, gerai viską išmaišome, idant miltais apsiveltų visi produktai.
- Maišydami pakaitiname dar minutę - kitą, kad miltai kiek paskrustų ir supilame sidrą, mentele nugramdome viską, kas prikibo prie dugno.
- Supilame sultinį, įmaišome, palaukiame kol užvirs ir uždengę dangčiu pašauname į +160C orkaitę 90min.
- Tuo metu 2 obuolius supjaustome stambiomis skiltelėmis be sėklų ir sėklalizdžių.
- Praėjus nurodytam laikui išimame puodą, supilame grietinėlę, suberiame smulkintus obuolius, išmaišome ir dar 20min. pašauname į orkaitę.