Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kiaulienos troškinys su obuoliais ir grybais" from Valgiai.lt

Kiaulienos troškinys su obuoliais ir grybais

Produktai

Gamyba

  1. Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir iki rudumo apkepame kiaulieną
  2. Suberiame kubeliais pjaustytus svogūną, česnakus ir morką ir apkepame 5min.
  3. Suberiame smulkintus grybus, apkepame kartais pamaišydami, kol išgaruos grybų skystis
  4. Barstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir miltais, gerai viską išmaišome, idant miltais apsiveltų visi produktai.
  5. Maišydami pakaitiname dar minutę - kitą, kad miltai kiek paskrustų ir supilame sidrą, mentele nugramdome viską, kas prikibo prie dugno.
  6. Supilame sultinį, įmaišome, palaukiame kol užvirs ir uždengę dangčiu pašauname į +160C orkaitę 90min.
  7. Tuo metu 2 obuolius supjaustome stambiomis skiltelėmis be sėklų ir sėklalizdžių.
  8. Praėjus nurodytam laikui išimame puodą, supilame grietinėlę, suberiame smulkintus obuolius, išmaišome ir dar 20min. pašauname į orkaitę.